Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
GSgallery 2.0 - Simple Image Gallery Plugin (Square It)
I downloaded Fancybox 1.3.4 at http://fancybox.net/

I replaced the content of the folder
Code:
\squareit-gallery\plugins\fancybox
with the content of the fancybox-folder 1.3.4

I modified these lines in gsfancybox.php:

Code:
<script type="text/javascript" src="<?php echo $SITEURL.GSG_RELFOLDERPATH?>plugins/fancybox/jquery.fancybox-1.3.4.pack.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="<?php echo $SITEURL.GSG_RELFOLDERPATH?>plugins/fancybox/jquery.easing-1.3.pack.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="<?php echo $SITEURL.GSG_RELFOLDERPATH?>plugins/fancybox/jquery.mousewheel-3.0.4.pack.js"></script>
    
    <link rel="stylesheet" href="<?php echo $SITEURL.GSG_RELFOLDERPATH?>plugins/fancybox/jquery.fancybox-1.3.4.css" type="text/css" media="screen" />

to include the newest version of fancybox
I think I am not the only one which might run into problems like I had with my template

Bytheway: I updated the german language file
|--
Die deutsche GetSimple-Webseite: http://www.Get-Simple.de = the german Get-Simple-Website!
Das deutschsprachige GetSimple-(Unter-)Forum:   http://get-simple.info/forums/forumdisplay.php?fid=18
Reply
If you want to show your photo's with this plugin and you install it make shure you have in your template "<?php get_page_content(); ?>"

I'm working with this plugin and spent over 2 hours make this thing work, it is very simple in use but if you forget to used the page content you see NOTHING!!!

I'm such a loser....... Wink
Reply
juliancc Wrote:I'm still working on the multi folder feature, this will probably will be released in the next major iteration. I will keep you guys posted on new changes.
Thanks!

I like the plugin very much and it works good. For simpel work and no changes you get it running in a second!! But the multi folder is a problem on this moment. When this is ready i think that you can not a completer plugin! Ill be watching the forum...

Thanks..
Reply
Hi, Great plugin btw.

If you edit the following line in squareit-gallery.php:
Code:
$gal .= '<a href="'.$SITEURL.'data/uploads/'.  $image['image'] .'" title="'. htmlspecialchars($image['caption'])  .'" '.$reltype.$styleclass.'><img alt="'.htmlspecialchars($image['caption']).'" src="'.$SITEURL.'admin/inc/thumb.php?src='.  $image['image'] .'&dest=../../'.GSG_RELFOLDERPATH.'thumbs/thumbmed.'.  $image['image'] .'&x=125&y=125&f=1" class="sqr_img" /></a>';

You change
Code:
&x=125&y=125&f=1
into
Code:
&x=100&y=100&f=1


I think the image-thumbs show up better organised.
Reply
The only way to see the thumbs for me is to rely on the GS thumbs auto creation function upon upload, and change the code
Code:
$gal .= '<a href="'.$SITEURL.'data/uploads/'.  $image['image'] .'" title="'. htmlspecialchars($image['caption'])  .'" '.$reltype.$styleclass.'><img alt="'.htmlspecialchars($image['caption']).'" src="'.$SITEURL.'admin/inc/thumb.php?src='.  $image['image'] .'&dest=../../'.GSG_RELFOLDERPATH.'thumbs/thumbmed.'.  $image['image'] .'&x=125&y=125&f=1" class="sqr_img" /></a>';
to
Code:
$gal .= '<a href="'.$SITEURL.'data/uploads/'.  $image['image'] .'" title="'. htmlspecialchars($image['caption'])  .'" '.$reltype.$styleclass.'><img alt="'.htmlspecialchars($image['caption']).'" src="'.$SITEURL.'data/thumbs/thumbsm.'.  $image['image'] .'" class="sqr_img" /></a>';
Otherwise I get links like
Code:
src="http://website/admin/inc/thumb.php?src=uploaded-image.jpg&dest=../../plugins/squareit-gallery/thumbs/thumbmed.uploaded-image.jpg&x=125&y=125&f=1
which just don't work. This code should firstly call thumb.php from /admin/inc and then output html code in my opinion.
I mentioned this problem, but now wonder what is wrong. Unfortunately I can't compare gsg 2.0 on GS2.3.1 with gsg 2.5.3 on GSv3b, because I deleted it accidentally some time ago Sad



ahhh btw. did anyone manage to get gsg galleries working with mvlcek's i18 custom fields plugin ?
Addons: getsimple theme, Online Visitors, Notepad
Reply
yojoe Wrote:The only way to see the thumbs for me is to rely on the GS thumbs auto creation function upon upload, and change the code
Code:
$gal .= '<a href="'.$SITEURL.'data/uploads/'.  $image['image'] .'" title="'. htmlspecialchars($image['caption'])  .'" '.$reltype.$styleclass.'><img alt="'.htmlspecialchars($image['caption']).'" src="'.$SITEURL.'admin/inc/thumb.php?src='.  $image['image'] .'&dest=../../'.GSG_RELFOLDERPATH.'thumbs/thumbmed.'.  $image['image'] .'&x=125&y=125&f=1" class="sqr_img" /></a>';
to
Code:
$gal .= '<a href="'.$SITEURL.'data/uploads/'.  $image['image'] .'" title="'. htmlspecialchars($image['caption'])  .'" '.$reltype.$styleclass.'><img alt="'.htmlspecialchars($image['caption']).'" src="'.$SITEURL.'data/thumbs/thumbsm.'.  $image['image'] .'" class="sqr_img" /></a>';
Otherwise I get links like
Code:
src="http://website/admin/inc/thumb.php?src=uploaded-image.jpg&dest=../../plugins/squareit-gallery/thumbs/thumbmed.uploaded-image.jpg&x=125&y=125&f=1
which just don't work. This code should firstly call thumb.php from /admin/inc and then output html code in my opinion.
I mentioned this problem, but now wonder what is wrong. Unfortunately I can't compare gsg 2.0 on GS2.3.1 with gsg 2.5.2 on GSv3b, because I deleted it accidentally some time ago Sad

Sorry I don't know what you mean, but I should have said that I use 3.0 Beta r3.73 + GSG v2.5.2 at the moment. ...Or is it r3.77? How can I see this?
Reply
datiswous: I just repeat the same problem http://get-simple.info/forum/post/10181/#p10181
I'm using latest r404B but this problem still occurs.

If the gallery works for you, and you see thumbnails on your webiste, then outputted html on your side is right.
Mine isn't and I get in html code above mentioned path to tumbnail. Which is wrong, points to thumb.php but shouldn't.

I have to look for older versions of this plugin, to find out how can I make v2.5.2 working with customfields plugin, as older versions. Along with showing thumbnails.
Addons: getsimple theme, Online Visitors, Notepad
Reply
Hi, my name is Carlos and this is my first post in GetSimple forum, so hello everyone.

First of all I would like to thank and congrat you for the great work you are doing with GetSimple and the plugins. I've just started some days ago and it seems great.

Well, let's get to the point:
I installed GetSimple Version 2.03.1, my server runs PHP Version 5.2.17, and I'm trying to run GSgallery.
I installed today the version 2.5.3 on the plugin folder, and it appears in the admin plugin panel, but when I go to the gallery tab I get:
500 Internal Server Error

I've checked the permissions in the ftp, I've tried to delete and change htaccess, the health check is ok and I have read all the posts and searched for solutions here and google. Maybe I skipped something, but I cannot solve this issue.

Any idea about what is wrong?

Thanks in advance.
Regards
Reply
Hi everybody,
When I try to create a gallery it returns to me "INVALID REQUEST".
Any suggestions?
Reply
does not create any previews in the admin or a page in version 3.0
http://neowebtime.ru/1/gallery
the computer works fine, but the server does not
Reply
Guys I've been overwhelmed with work.. that I haven't been able to look or address some of the issues you guys have reported. I ask the community to help me resolve issues and answer questions asked by others in the mean time. I hope to be back in track next week.

Thanks!!!!!
- Julian

My GetSimple Plugins: Simple Image Gallery | TweetMeme reTweet Button
Reply
on page http://admin/loadtab.php?id=squareit-gal...sg_plugins
Code:
Notice: Undefined index: SQR_PLUGINS_TITLE in /home/cp068800/public_html/neowebtime.ru/1/plugins/squareit-gallery/inc/gsg_plugins.inc.php on line 51

Notice: Undefined index: SQR_PLUGINS_ENABLE in /home/cp068800/public_html/neowebtime.ru/1/plugins/squareit-gallery/inc/gsg_plugins.inc.php on line 121

Notice: Undefined index: SQR_PLUGINS_DISABLE in /home/cp068800/public_html/neowebtime.ru/1/plugins/squareit-gallery/inc/gsg_plugins.inc.php on line 121
on page http://admin/loadtab.php?id=squareit-gal...dd_gallery
[Image: 000.jpg]
on page gallery
[Image: 111.jpg]
Reply
Sorry for the bump, but it would be nice if we had the option to sort the XML or have a way that the newest entries come first. If I want to order them right now I need to dig into the xml and do it manually, and once I upload a new one and click save I need to order them all again.
Reply
I'm using GCGallery ver 2.5.3 in Get Simple 3.0, I have a problem:
When i create a new gallery, bellow "Galllery name" input, is listing all uploaded images, I only can see all images is uploaded in main folder, other folders is hidden(are not listed).
Plz give me a solution. Thanks in advance.
Reply
I am having trouble creating galleries. I have GSGallery ver 2.5.3 in Get Simple 3.0.

I have the message:

You don't have any galleries yet!
Create a new gallery now. It's Simple!


When I click the link I then get the messsage:

No images available.
Click here to upload some images.


. . . but I have uploaded images.

My uploads/images folder is set to 777. Images (not associated with the gallery) also upload and display on pages without any trouble.

Can anyone help me out here?
Reply
tosd,

please go to Support / First Steps / Health Check
and tell us the result

also a screenshot of the image-list in the file-tab would be helpful

I am sure we will find the trick ;=)
|--
Die deutsche GetSimple-Webseite: http://www.Get-Simple.de = the german Get-Simple-Website!
Das deutschsprachige GetSimple-(Unter-)Forum:   http://get-simple.info/forums/forumdisplay.php?fid=18
Reply
Thank you Connie.

The message in support is "Warning: GetSimple Upgrade needed to 3.0 – Download"

. . . but I already have that version installed. Also, are there upgrade instructions somewhere?

Before I installed the gallery I had moved the application across to another server. I updated the base URL and all seemed to be well, but I am not sure.

There are no files in the /uploads/ directory, but as you can see I have files in sub-directories
Reply
tosd Wrote:Thank you Connie.

The message in support is "Warning: GetSimple Upgrade needed to 3.0 – Download"

. . . but I already have that version installed. Also, are there upgrade instructions somewhere?

Before I installed the gallery I had moved the application across to another server. I updated the base URL and all seemed to be well, but I am not sure.

There are no files in the /uploads/ directory, but as you can see I have files in sub-directories


1) this upgrade-message is a glitch, which has irritated already many users here in the forum
2) Upgrade-instructions exist, maybe you did not notice that there is a really comprehensive WIKI here?
Upgrade - Instructions are here: http://get-simple.info/wiki/installation:upgrade and they explain quite a lot, I know it because I just translated them to german ;=)

3) tosd, this is the general support thread of the GS Gallery and although it is a very long thread with a lot of information, some helpful information is here, it is not enough to just add a posting at the end of the thread ;=(

well, what I want to say:
this plugin supports in it's actual version only images in the main - uploads -folder, not in subfolders

so you must upload images which you want to show in the gallery to the main upload folder.

It may be a dis-advantage, but it is like this in the moment ;=)
|--
Die deutsche GetSimple-Webseite: http://www.Get-Simple.de = the german Get-Simple-Website!
Das deutschsprachige GetSimple-(Unter-)Forum:   http://get-simple.info/forums/forumdisplay.php?fid=18
Reply
Thank you Connie,

When you say the upgrade message is a glitch, can I ignore it.

I have just re-uploaded the admin files etc but it is still there. And I tried to take note of the things in the wiki.

Anyway, it hasn't cured the original problem. The image gallery still thinks there are no imagesm so I can't see how to create a gallery.

Any help appreciated.
Reply
tosd,

I see that GSGallery 2.5.3 is an absolute fresh version, so maybe Julian, the author of the plugin, can help?

I am sure, he will support this when he sees your postings
|--
Die deutsche GetSimple-Webseite: http://www.Get-Simple.de = the german Get-Simple-Website!
Das deutschsprachige GetSimple-(Unter-)Forum:   http://get-simple.info/forums/forumdisplay.php?fid=18
Reply
Calber Wrote:Hi, my name is Carlos and this is my first post in GetSimple forum, so hello everyone.

First of all I would like to thank and congrat you for the great work you are doing with GetSimple and the plugins. I've just started some days ago and it seems great.

Well, let's get to the point:
I installed GetSimple Version 2.03.1, my server runs PHP Version 5.2.17, and I'm trying to run GSgallery.
I installed today the version 2.5.3 on the plugin folder, and it appears in the admin plugin panel, but when I go to the gallery tab I get:
500 Internal Server Error

I've checked the permissions in the ftp, I've tried to delete and change htaccess, the health check is ok and I have read all the posts and searched for solutions here and google. Maybe I skipped something, but I cannot solve this issue.

Any idea about what is wrong?

Thanks in advance.
Regards

I think you didn't install all files of the plugin.
There are 2 files (squareit-gallery.php & squareit-loadtab.php) and 2 folders (squareit-gallery and squareit-loadtab)
I think you're missing the squareit-loadtab.php
Anyway check them all
Reply
tosd Wrote:I am having trouble creating galleries. I have GSGallery ver 2.5.3 in Get Simple 3.0.

I have the message:

You don't have any galleries yet!
Create a new gallery now. It's Simple!


When I click the link I then get the messsage:

No images available.
Click here to upload some images.


. . . but I have uploaded images.

My uploads/images folder is set to 777. Images (not associated with the gallery) also upload and display on pages without any trouble.

Can anyone help me out here?

Did you upload your images via GETSIMPLE or via ftp ??
If you upload your images via ftp... GS don't create thumbs for these images ... and GS Gallery doesn't recognize them
You have to delete all images via ftp and try to upload via GETSIMPLE (as it says it's simple and quick)
chears
Reply
Many thanks kiriakos118.

That has enabled me to create a gallery, which is displaying on the page as thumbnails. When clicked though nothing pops up Sad
Reply
tosd Wrote:Many thanks kiriakos118.

That has enabled me to create a gallery, which is displaying on the page as thumbnails. When clicked though nothing pops up Sad

so one step ahead... I did not think about that difference... sorry

can you give us a link to your site?
|--
Die deutsche GetSimple-Webseite: http://www.Get-Simple.de = the german Get-Simple-Website!
Das deutschsprachige GetSimple-(Unter-)Forum:   http://get-simple.info/forums/forumdisplay.php?fid=18
Reply
Connie Wrote:
tosd Wrote:Many thanks kiriakos118.

That has enabled me to create a gallery, which is displaying on the page as thumbnails. When clicked though nothing pops up Sad

so one step ahead... I did not think about that difference... sorry

can you give us a link to your site?

Problem solved. The trouble was that I had another type of gallery on the same page that I was also trying out, which apparently generated a conflict. The Simple Gallery now works well:http://www.raven-forge.com.au/index.php?...ng-classes

Thank you Connie and Kiriakos, you have both been very helpful and patient. I will get the hang of this forum and I am pleased to see that GS is developing in leaps and bounds, in part due to the efforts of people such as yourselves.

Cheers !
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)