Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
GS Editorial
#1
Another html5up template converted for GS.
Uploaded to Extend:
http://get-simple.info/extend/theme/gs-editorial/1085/
Demo here:
http://www.gs.cyberpress.biz/editorial/
Reply
#2
(2017-03-16, 03:02:02)Timbow Wrote: Another html5up template converted for GS.
Uploaded to Extend:
http://get-simple.info/extend/theme/gs-editorial/1085/
Demo here:
http://www.gs.cyberpress.biz/editorial/

Hi Tim,

I just added the gs-editorial theme to a fresh install of GS 3.3.13 that's running on Windows 10 Pro using the Uniform Server Zero XII environment for local testing.  Immediately after activating the editorial theme I receive a HTTP 1.1 500 error.  It's only happening on this new theme.  I have a number of others (responsive) installed in the theme directory and they all work fine when activated.  Any ideas what I may be missing or doing wrong?  This is the Apache logfile entry that gives no clue from my perspective:

::1 - - [19/Mar/2017:13:39:12 -0400] "GET /getsimple/ HTTP/1.1" 500 - "http://localhost/getsimple/admin/theme.php" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/57.0.2987.98 Safari/537.36"

As an example, when activating the responsive "ocean" theme and displaying the home page I receive the following in the Apache access log:

::1 - - [19/Mar/2017:13:44:52 -0400] "GET /getsimple/ HTTP/1.1" 200 1515 "http://localhost/getsimple/admin/theme.php" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/57.0.2987.98 Safari/537.36"

--
Max
Reply
#3
Hi Max,

I don't know too much about the error codes and I believe the 500 server error is a fairly general purpose non-specific code. I think I would want to check permissions are okay in the GS backend Healthcheck and then in your browser when the page fails to load right click and see if you can 'Inspect' or open a JS console to check for errors loading scripts. 

I only tested the theme once locally and once on the web server for the demo
Tim W
Reply
#4
Hello, Tim!

I have the same trouble with ur theme: i get 500 error and page of my site doesn't load if the theme is activated.
Reply
#5
(2017-03-28, 19:11:22)Kentukki Wrote: Hello, Tim!

I have the same trouble with ur theme: i get 500 error and page of my site doesn't load if the theme is activated.

Hi Kentukki,
I don't have any ideas and I can't reproduce the problem either. Is this on localhost?

If you have a minute could you download the original template and let me know if it works for you?:
https://html5up.net/
Reply
#6
(2017-03-28, 19:23:53)Timbow Wrote:
(2017-03-28, 19:11:22)Kentukki Wrote: Hello, Tim!

I have the same trouble with ur theme: i get 500 error and page of my site doesn't load if the theme is activated.

Hi Kentukki,
I don't have any ideas and I can't reproduce the problem either. Is this on localhost?

If you have a minute could you download the original template and let me know if it works for you?:
https://html5up.net/

Tim,

Just to jump back in on this, only because I now know I'm not alone.   Tongue 

1)  I am running on localhost (per my original post).
2)  I downloaded the original "Editorial" website template from html5up.net right after having the issue with your GetSimple converted version and found that the original runs like a charm on my Windows localhost.  So it does seem that there is indeed something unique in the GetSimple theme that is causing the issues.  I just don't know where else to look.   Sad

--
Max
Reply
#7
(2017-03-28, 19:23:53)Timbow Wrote: Hi Kentukki,
I don't have any ideas and I can't reproduce the problem either. Is this on localhost?

Nope, it's in internet
Reply
#8
(2017-03-20, 04:12:34)Timbow Wrote: Hi Max,

I don't know too much about the error codes and I believe the 500 server error is a fairly general purpose non-specific code. I think I would want to check permissions are okay in the GS backend Healthcheck and then in your browser when the page fails to load right click and see if you can 'Inspect' or open a JS console to check for errors loading scripts. 

I only tested the theme once locally and once on the web server for the demo
Tim W

Tim,

I finally found what was causing the 500 server error!  It is a syntax error in header.inc.php at line #48.  
Without the quotes, it reads "<?php;} ?>".  I don't know why this works on your server, but this line is causing a problem because the opening php tag needs a space between it and the semicolon.  Once I inserted the space so that
it reads "<?php ;} ?>" the 500 error goes away and the home page appears as expected.  Thanks for converting this nice theme for use with GetSimple.   Smile

--
Max
Reply
#9
(2017-04-11, 03:05:11)onlyme Wrote: I finally found what was causing the 500 server error!  It is a syntax error in header.inc.php at line #48.  
Without the quotes, it reads "<?php;} ?>".  I don't know why this works on your server, but this line is causing a problem because the opening php tag needs a space between it and the semicolon.  Once I inserted the space so that
it reads "<?php ;} ?>" the 500 error goes away and the home page appears as expected.  Thanks for converting this nice theme for use with GetSimple.   Smile

--
Max

Brilliant! Thanks Max. I will upload a new version. I just need Carlos or Shawn or someone who knows to check this because I am a bit of an amateur with php. I had this:
PHP Code:
<!--Removing social icons from the default template -->
<?
php if ($template_file != 'template.php') { ?>
<ul class="icons">
    <li><a href="#" class="icon fa-twitter"><span class="label">Twitter</span></a></li>
        <li><a href="#" class="icon fa-facebook"><span class="label">Facebook</span></a></li>
    <li><a href="#" class="icon fa-snapchat-ghost"><span class="label">Snapchat</span></a></li>
    <li><a href="#" class="icon fa-instagram"><span class="label">Instagram</span></a></li>
    <li><a href="#" class="icon fa-medium"><span class="label">Medium</span></a></li>
</ul>
<?php;} ?>

What should it be? anyone?
Reply
#10
Just replace the semicolon by a space
PHP Code:
<?php ?>
Reply
#11
(2017-04-11, 04:59:57)Carlos Wrote: Just replace the semicolon by a space
PHP Code:
<?php ?>

Carlos,

Thanks.  I appreciate the correction.  Certainly, you are correct pointing out that the semicolon is not necessary since there are no php statements between the curly braces that require termination with a semicolon...   Wink

--
Max
Reply
#12
Thanks fellas. i think I see, no ; required, but what is the space for?
Reply
#13
(2017-04-11, 07:36:20)Timbow Wrote: Thanks fellas. i think I see, no ; required, but what is the space for?

Tim,

I believe it's simply a matter of html tag syntax in that an opening tag like <a followed by href= or <img followed by src= requires a space in between the a and the h or the g and the s respectively in order to identify it as a specific tag.  Thus <?php with a space following it is indeed a valid php opening tag whereas <?php; is not.  That's the way I understand it, anyway.

--
Max
Reply
#14
Unfortunately when i want to change anything in the main.css (i want to change the font-size) the css is saved without any data at all.

GS says "Template file Editorial/assets/css/main.css has successfully been updated!"
But there is no CSS code at all anymore. I tried it several times.

With the IE9.css for example everything works fine?

Do you have any ideas why this is happening?

Thanks
Reply
#15
It might be a browser cache problem. IE9 you can bury confidently, microsoft has already done that.
Reply
#16
Unfortunately it's not a browser cache problem. I tried chrome & firefox.

I changed all CSS files but only with the main.css i have problems saving the file.
Even if I don't change anything in the main.css and click on save the whole css-code is deleted.

I don't know why.
Reply
#17
(2017-05-09, 04:55:52)little32 Wrote: ...
Even if I don't change anything in the main.css and click on save the whole css-code is deleted.
...

I have no idea what is happening there. Total mystery.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Free HDTV Channels Residential Solar Panels