Posts: 2
Threads: 0
Joined: Jan 2011
juliancc Wrote:y11k Wrote:Hi Julian,
I am new in GS and GSgallery, so i want to thank you for your job.
I am using GS v. 2.03, GSgallery v. 2.5.1
After instalation I changed permissions of the contet of plugins directory on 0777. When i want to save gallery i got this error:
../../../admin/ERROR: Unable to save: 4d4d47c56ab35.xml
the xml file was created, but there are missing thumbs files in the thumb folder. if i put {squareit_gallery_4d4d47c56ab35} in page i can see gallery of empty squares if i click on some sqaue, i can see image.
Have you any suggestion/idea what is wrong? TIA
The only thing I can think of, is that you need to make sure the thumbs directory is writable. /squareit-gallery/thumbs/
(777)
Also the data folder.
Both of them are set to 777. I made thumbs manually and named them thumbmed.XXX.jpg and gallery is working. But it is lengthy..
Posts: 8
Threads: 0
Joined: Feb 2011
there is same weird conflict with massmailler plugin, when updating or deleting gallery there path are getting messed up
quick fix
in processgallery.php
add new variable
$path2=($SITEURL.'/admin/');
and replace in line 46 and 88 variable path to path2
Posts: 2,094
Threads: 54
Joined: Jan 2011
jimmivader Wrote:there is same weird conflict with massmailler plugin, when updating or deleting gallery there path are getting messed up
Each plugin should prefix global variables and constants with a plugin specifix string, e.g. $gsgal_path, GSGAL_DATA_PATH. Function names should also include a plugin specific string, e.g. function get_gsgal_galleries(). This would minimize name clashes.
Namespaces could be an alternative also, but I don't know enough about them.
Posts: 196
Threads: 16
Joined: Mar 2010
mvlcek Wrote:jimmivader Wrote:there is same weird conflict with massmailler plugin, when updating or deleting gallery there path are getting messed up
Each plugin should prefix global variables and constants with a plugin specifix string, e.g. $gsgal_path, GSGAL_DATA_PATH. Function names should also include a plugin specific string, e.g. function get_gsgal_galleries(). This would minimize name clashes.
Namespaces could be an alternative also, but I don't know enough about them.
You are correct, and that is how I have most of my stuff.
This is something that we as dev should all adhere, to avoid these common problems. I do know that since I started to develop plugins for getsimple, the constants for paths were not available. But the getsimple devs have been doing a great job at creating new global constants that us (the plugin devs) can use.
@jimmivader I will try to look into this problem, and will see if your fix will indeed resolve the issue without causing other problems. Thanks for the feedback.
Posts: 196
Threads: 16
Joined: Mar 2010
New version released.
v 2.5.2
- Compatability with new versions of GS 2.04 + 3.0beta
- Removed javascript align middle, now using a CSS solution
- If no caption is present in any of the images, then automatically remove caption placeholder
Posts: 102
Threads: 10
Joined: Mar 2010
2011-02-20, 22:47:47
(This post was last modified: 2011-02-20, 23:02:13 by get-simple2.)
Installed latest beta 3 GS and the new version, when in the editor I click on the Image Gallery Tab and it loads a opps page not found page on the site. Points to the following page:
newsite/admin/loadtab.php?id=squareit-gallery&item=squareit-gallery
gallery and loadtab folders are in the plugins folder and are 777 set.
gallery and loadtab php files are in the plugins root folder and are 777 set
all folders are 777 set for those that need it
Am I missing something?
Pete
Chefbyte Services
Posts: 196
Threads: 16
Joined: Mar 2010
chefbyte Wrote:Installed latest beta 3 GS and the new version, when in the editor I click on the Image Gallery Tab and it loads a opps page not found page on the site. Points to the following page:
newsite/admin/loadtab.php?id=squareit-gallery&item=squareit-gallery
gallery and loadtab folders are in the plugins folder and are 777 set.
gallery and loadtab php files are in the plugins root folder and are 777 set
all folders are 777 set for those that need it
Am I missing something?
Make sure that loadtab.php is in the folder newsite/admin/
If not then copy the file from the plugin folder into the admin folder of GS
Posts: 102
Threads: 10
Joined: Mar 2010
That did it, many thanks, been a long day
Pete
Chefbyte Services
Posts: 1,247
Threads: 82
Joined: Feb 2011
2011-03-01, 23:56:10
(This post was last modified: 2011-03-01, 23:58:24 by netmaster.)
Maybe you can make it easyer to add a gallery to postcontent.
Example: See attachment
Posts: 196
Threads: 16
Joined: Mar 2010
datiswous Wrote:Maybe you can make it easyer to add a gallery to postcontent.
Example: See attachment
That would be great, the problem is that there are limitations with get simple, and there is not such hook in the right column. I'm only allowed to put menu items.
Posts: 1,204
Threads: 30
Joined: Jun 2010
2011-03-03, 09:50:05
(This post was last modified: 2011-03-03, 10:13:21 by BlackRose.)
juliancc Wrote:datiswous Wrote:Maybe you can make it easyer to add a gallery to postcontent.
Example: See attachment
That would be great, the problem is that there are limitations with get simple, and there is not such hook in the right column. I'm only allowed to put menu items. Would it be possible to hook generated code into <div id="sidebar" > using javascript, as for example Mvlcek is doing in his i18n plugin to hook the code into page options ?
Regardless of that I wanted to let you know about a lack of flexibility in processgallery.php, and deletegallery.php.
Namely there's a hardcoded path to admin directory "../../../admin/".
Changing administrative panel directory name will make gallery creation/editing process invalid. Had to change the paths manually.
a sidenote: afair changing admin directory feature isn't available in gs.2.3.x, but since GS3 is going to arrive pretty soon, please think about fixing this
Since I haven't used the gallery for long time, I'm afraid to find other small flaws
ps. where can I post future translation for S.I.G ?
Working on it atm.
edit.
well, it's a catastrophe that s.i.g doesn't want to work with GS3.0B
there's a strange src path, and output code is as follows
Code: <h3>temporary</h3>
<ul id="sqr_image_gallery_4d6edb9716216" class="sqr_image_gallery">
<li><div class="sqr-thumb-cont"><span></span><a href="http://localhost/data/uploads/test-image1.jpg" title="" rel="imgal" class="gsgimgal"><img alt="" src="http://localhost/admin/inc/thumb.php?src=test-image1.jpg&dest=../../plugins/squareit-gallery/thumbs/thumbmed.test-image1.jpg&x=125&y=125&f=1" class="sqr_img" /></a></div></li></ul>
<div class="sqr-clearer"></div>
Thumbnails weren't created as well.
Addons: blue business theme, Online Visitors, Notepad
Posts: 47
Threads: 8
Joined: Dec 2009
Ok I know this may be mental but I've been trying for ages and I just cant get this to behave the way I'd like.
Mostly I wat the thumbs to be square like this : http://cyan-diane.com/
I just can't work it out.....
djr.heliohost.org/me
Posts: 1,204
Threads: 30
Joined: Jun 2010
devaintfire Wrote:Ok I know this may be mental but I've been trying for ages and I just cant get this to behave the way I'd like. What did you achieve till now and what did you change ?
Addons: blue business theme, Online Visitors, Notepad
Posts: 47
Threads: 8
Joined: Dec 2009
I just mostly need to makr the cropping of the thmbs properly square (ie 100px x 100px)
djr.heliohost.org/me
Posts: 1,204
Threads: 30
Joined: Jun 2010
But what have you already done ?
There's only 1 place to change thumb size.
squareit-gallery.php -> line 632 -> x=125& y=125
Afair I mentioned it somewhere in this thread.
I was also waiting for updates related with
Quote://TODO: setting to set the size of thumbs
but now I'd gladly see s.i.g patched to GS3.0B
Addons: blue business theme, Online Visitors, Notepad
Posts: 47
Threads: 8
Joined: Dec 2009
Yeah but is there a way to get it to crop an xcerpt from the image instead of just scaling it down?
djr.heliohost.org/me
Posts: 47
Threads: 8
Joined: Dec 2009
Posts: 1,204
Threads: 30
Joined: Jun 2010
I'm afraid that this plugin isn't responsible for processing the img thumbs, and uses built in GS functions to handle thumbnail creation processes.
Addons: blue business theme, Online Visitors, Notepad
Posts: 196
Threads: 16
Joined: Mar 2010
yojoe Wrote:Would it be possible to hook generated code into <div id="sidebar" > using javascript, as for example Mvlcek is doing in his i18n plugin to hook the code into page options ?
I guess I could, never really thought about doing this. I will keep this in mind.
devaintfire Wrote:Ok I know this may be mental but I've been trying for ages and I just cant get this to behave the way I'd like.
Mostly I wat the thumbs to be square like this : http://cyan-diane.com/
I just can't work it out..... As yojoe mentioned. My plugin uses an internal GS function to re-size images. Not sure if this function will allow me us to crop images. I will look into this, and get back to you.
@yojoe I will promise in the next big release I will have the ability to set the size of the images from each gallery you create.
Posts: 2,928
Threads: 195
Joined: Feb 2011
2011-03-11, 00:01:09
(This post was last modified: 2011-03-11, 00:07:42 by Tuliptani.)
I run into a funny effect and I am not sure if that effect is desired or not:
http://www.urbanistan.de/getsimple/simpleimagegallery
The images all have the same proportions
The images are loaded, but then a layer is blended over them, what is the reason for that?
I included it like this, using version 2.5.2: {squareit_gallery_4d78d57600b74}
see here:
Posts: 2,928
Threads: 195
Joined: Feb 2011
may I give a suggestion?
I would rather see the dimensions of the image in the imagelist instead of the filesize as this will ease to choose the right images in similar dimensions
Posts: 54
Threads: 3
Joined: Nov 2010
Connie, some time ago, I ran into a problem just like this. It was a css problem, conflict between theme css and gsgalery css for the images.
I do not rememberf exactly the cause, but it is a clue.
Posts: 196
Threads: 16
Joined: Mar 2010
2011-03-11, 00:11:01
(This post was last modified: 2011-03-11, 00:11:21 by jahmar.)
Connie Wrote:I run into a funny effect and I am not sure if that effect is desired or not:
http://www.urbanistan.de/getsimple/simpleimagegallery
The images all have the same proportions
The images are loaded, but then a layer is blended over them, what is the reason for that?
I included it like this, using version 2.5.2: {squareit_gallery_4d78d57600b74}
Connie,
I quickly checked and it's a conflict of CSS with the template you are using.
I removed this:
<link href="http://www.urbanistan.de/getsimple/theme/canvass/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" />
and the gallery worked fine, of course it removed all styling of your website, but maybe you can get support from the place you got the theme from.
Connie Wrote:may I give a suggestion?
I would rather see the dimensions of the image in the imagelist instead of the filesize as this will ease to choose the right images in similar dimensions
I will keep this in mind for future version. Thanks for your suggestion.
Posts: 2,928
Threads: 195
Joined: Feb 2011
2011-03-11, 01:08:47
(This post was last modified: 2011-03-11, 01:09:28 by Tuliptani.)
Julian,
the theme is a free template and I wrote the css myself.
Will test how it behaves with other theme, yes with the default theme it is ok...
gracias para tu aiuda!
Posts: 2,928
Threads: 195
Joined: Feb 2011
2011-03-11, 01:11:30
(This post was last modified: 2011-03-11, 01:58:10 by Tuliptani.)
I translated the language file for German, SIE (formal German) = de_DE.php
thanks for your plugin!
|